Q&A

Înainte de a folosi sistemul de rezervare online a unui tichet de ordine pentru unul din serviciile publice comunitare gestionate de Instituția Prefectului județului Bihor, vă rugăm să parcurgeți materialul de mai jos, care sintetizează principalele întrebări și răspunsuri actualizate permanent.

Întrebări și răspunsuri referitoare la rezervarea online

  1. Care sunt servicii publice comunitare disponibile pentru rezervare online? R: În prezent puteți să beneficiați de rezervare online la Înmatriculări autovehicule (2 ghișee), Permise de conducere, Autorizații Provizorii (numere roșii) și Pașapoarte (4 municipii și 1 oraș).
  2. Care este perioada în avans cu care se pot rezerva tichete de ordine online? R: Momentan, până la optimizarea completă a site-ului, rezervarea se poate face în avans pe maxim 15 zile, începând cu ziua curentă, dar nu mai devreme de 24 de ore. În acest interval se pot elibera locuri de la persoane care renunță la rezervare.
  3. Câte rezervări se pot face de către o singură persoană? R: Oricâte sunt necesare și puteți să le onorați cu prezența. În caz de abuz de încredere pierdeți dreptul de a vă programa online.
  4. Cum procedez dacă nu primesc notificare pe eMail și/sau SMS? R: Vă recomandăm să faceți o captură de ecran la finalizarea operației de rezervare. Adeseori mesajele, deși legitime, sunt tratate de anumiți clienți de email gratuiți, în special Yahoo și GMail, ca fiind spam. Marcați mesajul ca unul ce nu este spam și ulterior veți primi notificările.
  5. Cum anulez o programare? R: În mesajul de confirmare a rezervării pe email primiți și link-ul pentru anularea întâlnirii. Nu puteți anula o întâlnire cu mai puțin de 24 de ore înainte. Neprezentarea repetată la data și ora rezervată, va atrage după sine dreptul de a vă programa online, deoarece prin abuz de încredere prejudiciați alți beneficiari în a se programa online ținând intervalele de timp ocupate.
  6. Pot face rezervarea pentru altă persoană? R: Nu. Acest lucru înseamnă furt de identitate (electronică). Dacă numele nu este real, dacă persoana nu are telefonul mobil pe care l-a declarat asupra sa când se prezintă la ghișeu va PIERDE REZERVAREA. Mai mult, este posibilă comunicarea încrucișată permanentă între autoritate și persoana care beneficiază de serviciul public, prin SMS ori eMail. Cu date greșite ori eronat introduse se pierde încrederea și buna credință între prestator și beneficiar.
  7. Pot face mai multe înmatriculări pe o singură rezervare? R: NU. Fiecare unitate de timp permite înmatricularea unei singure mașini. Pentru înmatricularea mai multor mașini este nevoie de rezervarea numărului corespunzător de unități de timp, a câte 12 min. fiecare. Pentru fiecare mașină trebuie introdusă SERIA ȘASIULUI (începând din 11 februarie 2017). Se procedează în același mod pentru Autorizații Provizorii.
  8. Pot obține mai multe solicitări de pașaport pe o singură rezervare? R: NU. Fiecare unitate de timp permite înregistrarea documentelor pentru un singur titular de pașaport. Pentru situația solicitării a mai multor pașapoarte este nevoie de rezervarea numărului corespunzător de unități de timp, a câte 10 min. fiecare. Pentru fiecare titular de pașaport introdus suplimentar NUMELE ȘI PRENUMEMELE ,  nume ce poate să difere față de numele persoanei care face rezervarea  și este mandatată să facă solicitarea (începând din 11 februarie 2017).
  9. Pot fi sigur că programarea e valabilă? R: DA. La fiecare rezervare care s-a efectuat cu succes (automatizat) este generat un număr unic de înregistrare. Acest număr apare după apăsarea butonului FINALIZARE și (foarte important!) este confirmat pe email cu certitudine, doar dacă sunt respectate cerințele de la pct.4. Programarea este certă DOAR DACĂ în seara din preziua prezentării se primește un email de reamintire pe email.