Ghid de completare

Ghid de completare a unei rezervări online

Actualizat la data: 15 decembrie 2017

 • Citiți cu atenție, înainte de a face rezervarea, politica de rezervări (aici).
 • Accesați Meniu – Programări online – Rezervări online
 • Programare online
  Programare online
  Rezervare online
 • Rezervare online
 • Setare întâlnire
  Setare întâlnire 1

  Această interfață este cea mai utilă deoarece beneficiarul își poate seta propriile preferințe: alege serviciul, alege locația, data caledaristică, zilele săptămânii și orele de disponibilitate.

 • NOU! Puteți beneficia de o repartizare optimizată, la ghișeul mai puțin aglomerat, dacă lăsați opțiunea Loc./Ghișeu pe varianta implicită „Oricare…”.
 • Setare detalii întâlnire
  Setare detalii întâlnire

  Opțiunile valide pentru servicii / locație / ghișeu sunt:

  • PAȘAPOARTE – Oradea / Beiuș / Salonta / Marghita / Valea lui Mihai
  • PERMISE DE CONDUCERE- Permise Oradea
  • AUTORIZAȚII PROVIZORII – Autorizații Provizorii (Oradea)
  • ÎNMATRICULĂRI / RADIERI – Oradea (ghișeul) i1 / Oradea (ghișeul) i2
 • Optiune indisponibilă momentan: Se selectează numărul de intervale orare de care beneficiarul are nevoie. Exemplu: o firmă ce are de înmatriculat 3 autovehicule, va selecta 3 la „numărul de rezervări”, câte un interval orar pentru fiecare autovehicul. Datorită abuzurilor această opțiune a fost eliminată. Pentru mai multe rezervări ale unei singure persoane sunt necesare mai multe înregistrări distincte, câte una pentru fiecare solicitare.
 • Selectare oră
  Selectare oră

  Odată setate preferințele se trece la pasul următor ( butonul >>> ) când va trebui acceptată ora la care se dorește rezervarea. Intervalele orare ocupate apar distinct în tabel și nu pot fi selectate. Prin butoanele ( < > ) se poate verifica existența unui interval orar convenabil, pe toată perioada disponibilă. În cazul solicitării a mai mult de o singură rezervare sistemul va căuta prima apariție a unui interval orar care să fie compact (pt. maxim 5 este necesară o oră) pentru toate rezervările solicitate. ATENȚIE! Pentru fiecare solicitare trebuie introduse detalii distincte (TITULAR la Pașapoarte și Permise ori SERIE ȘASIU la Autorizații Provizorii (numere roșii) și Înmatriculare autovehicule.  La detalii un interval selectat corespunde procesării unui singur dosar. În câmpul TITULAR chiar dacă se introduc mai multe nume doar dosarul unei singure persoane va fi procesat.

 • Date de contact
  Date de contact

  La această ultimă interfață beneficiarul este invitat

  • să verifice dacă datele propuse spre rezervare sunt corecte, în concordanță cu propriile interese
  • să introducă datele de contact pe baza cărora se va iniția comunicarea între prestator și beneficiar. Orice date incorecte ori ale altei persoane, va priva beneficiarul de informări, atenționări, notificări, prin SMS și/sau eMail.  În câmpul „Numele și prenumele” se introduce numele și prenumele prorietarului sau a persoanei împuternicite să prezinte documentele. Câmpul NU SE COMPLETEAZĂ CU DENUMIREA FIRMEI deoarece nu există un tratament preferențial pentru firme, ci în cazul acestora se completează cu numele persoanei împuternicite. Numele și prenumele se introduce cu MAJUSCULE. Numărul de telefon trebuie să fie de România, deoarece costurile cu mesageria internațională fiind de câteva ori mai mari – nu se vor expedia SMS-uri spre acestea din urmă. De fapt, persoanele care introduc un număr de telefon fx ori din altă țară decât România, nu vor fi notificate prin SMS în cazul unor modificări de ultimă oră.  Numărul de telefon trebuie să fie al proprietarului. Câmpul suplimentar (TITULAR ori SERIE ȘASIU) se introduce de asemenea cu MAJUSCULE, pentru fiecare rezervare, cum e cazul rezervărilor multiple. În cazul câmpului Titular se introduce numele unei singure persoane pentru care se depun documentele. Examplu: numele unui copil pentru care se solicită pașaport. Serie Șasiu (Sr.șasiu) – este seria șasiului pentru care se solicită înmatricularea / radierea / eliberarea autoriazației provizorii (numere roșii). Este interzis a se înscrie aceeași serie de șasiu de mai multe ori, beneficiarul urmând a pierde astfel toate programările, fără notificare prealabilă, precum  persoanele afișate la Rezevări Anulate. Înainte de FINALIZARE se introduce codul de verificare Anti-robot (captcha), sensibil la litere mici/MARI.
  • actualizare date de contact
   actualizare date de contact

   La finalizarea rezervării se va solicita acceptul pentru actualizarea datelor de contact – dacă acestea diferă față de ultima interacțiune cu sistemul. Numărul de telefon este criteriul de identificare a unei persoane care utilizează sistemul de rezervări online. Folosind același număr de telefon pentru mai multe rezervări nu este interzis, însă toate rezervările asociate acestui număr de telefon vor fi asimilate cu noile date de contact, nume/prenume și adresă de email. Astfel toate rezervările viitoare vor avea aceleași date de contact – deoarece se consideră că posesorul acestui număr de telefon și-a schimbat cu bună intenție numele ori adresa de email. Drept consecință, dacă nu se utilizează datele proprii, este posibil ca persoana care apelează la serviciile unui terț să nu beneficieze de rezervarea online, deoarece nu va apărea în tabelul furnizat serviciilor publice comunitare, cu rezervările zilnice și nici nu va fi notificată despre eventuale schimbări de situație care pot apare (anulare/reprogramare). ATENȚIE! Serviciul de rezervări online de pe acest site este complet gratuit și se adresează în mod special persoanelor care au identitate digitală (au eMail / telefon). Faptul că anumite persoane apelează la terți pentru rezervare online nu este nici recomandat, nici încurajat. Estimăm că într-o perioadă rezonabilă rezervările vor fi doar online, motiv pentru care fiecare persoană care dorește să beneficieze de facilitățile mediului digital,  trebuie să aibă capabilitatea de a se servi de aceste servicii, care le este adresată.

  • FINALIZARE – este butonul prin care rezervarea devine activă – dacă se acceptă faptul că datele de contact sunt corecte – iar detaliile rezervării vor fi afișate pe următorul ecran. Sistemul expediază pe loc eMail de confirmare a rezervării și/sau SMS (uneori, deoarece presupune costuri). Este bine să verificați și în spam. Din experiența noastră emailul sosește în mai puțin de 3-5 minute. În eMailul de confirmare a rezervării NU se regăsește link-ul pentru anularea rezervării. Acest link este primit ulterior și are valabilitate limitată. Este util pentru diferite situații când rezervarea nu mai este necesară.
  • Cu o zi înainte de întâlnirea programată, beneficiarului i se trimite o reamintire prin eMail cu privire la rezervarea de a doua zi. Neprimirea acestui email în seara dinaintea datei rezervate, poate fi un indiciu că rezervarea de a doua zi nu este validă, din diferite considerente (anulare/reprogramare).

Pentru sugestii privind utilizarea și dezvoltarea sistemului de rezervare online sau a interfeței utilizatorului, folosiți acest link.